Strategia Rozwoju Gminy i Miasta Gryfw laski na lata 2014 – 2020


Kwisonalia Greiffenberg Kolej Dolnolska


















































Strona główna » Z Regionu

13-06-2017

Tegoroczne Kwisonalia za nami

To czy byy one udane zostawiam naszym mieszkacom. Jak co roku chc podzikowa wszystkim, ktrzy wnieli swj wkad w przygotowanie i przeprowadzenie naszego wita, bo zbiego si ono z jubileuszem 775 lecia urodzin naszego miasta.

 


Bardzo dzikuj organizatorom poszczeglnych imprez :
- uczestnikom historycznego, barwnego korowodu, ktry przeszed ulicami Gryfowa lskiego – przedszkolakom i uczniom, rodzicom i kadrze pedagogicznej pod wodz Dyrektorw jednostek owiatowych naszej gminy 
- organizatorom  Biegu Gryfitw  Crossu  Rowerowego pod wodz Stanisawa Fronca , jego determinacja i zaangaowanie zasuguj na najwyszy szacunek i uznanie.  Udao mu si zorganizowa zesp, ktry mgby organizowa biegi i rajdy rowerowe na poziomie co najmniej  krajowym. 
Pozwol sobie  wymieni cho kilka nazwisk : Aleksandra i Krzysztof Babiak, Pawe  Kaczmar, Jacek Trojanowskii, Agnieszka i Arkadiusz Cicho, Grzegorz Piejko i wielu, wielu innych. Piknie dobrana  malownicza trasa wzbudzia uznanie w oczach jej uczestnikw.
Duym zainteresowanie pomimo upalnej pogody cieszy si mistrzowski pokaz  kulinarny Jakuba Kuronia. On te by Przewodniczcym Jury konkursu kulinarnego „Smaki Kwisy” , ktry jak zwykle sta na wysokim poziomie.
Wystartowao 6 zespow. I miejsce  ju po raz drugi zdobyli Zofia i Romuald Fryst z Zagrody przy szlaku Dragonw Pruskich z Nagrza, a II miejsce uzyskaa gryfowska kucharka wystpujca pod nazw „Kuchcik” Irena Wodarek. W tym miejscu pragn podzikowa trzyosobowemu zespoowi urzdniczemu Krystynie Samborskiej , Magdalenie Nowak i Paulinie Graczyk za sprawne przygotowanie i przeprowadzenie  tego konkursu.
Swj niesamowity klimat  towarzyszy Turniejowi Miast. Chc  podzikowa osobom, ktre go przygotoway i zorganizoway pod wodz Jerzego Andrzejczaka wesp z dzieln zaog  Biblioteki Publicznej Miasta i Gminy Marzen Wojciechowska, Jolant Kuczysk i  Iwon Tatarczuk. 
Pomimo  nieadnej pogody odby si Spyw rzek Kwis „Na czym kto moe”
Wystartowao 8 zag. Spyw przygotowa zesp z naszego Gimnazjum pod przewodnictwem Alicji Kownackiej, Krzysztofa Zocika i Adriany Karpowicz.
Dzikuj take jurorom pod wodz kierownika pywalni z Gryfic ukasza Uldynowicza, a take Joannie Maoszczyk i Tomaszowi  Lewkowiczowi.
Szczeglne podzikowanie kieruj na rce sponsorw  w tym szczeglnie sponsorowi strategicznemu Firmie Polmex. Dzikuj za wsparcie finansowe, rzeczowe i w sposb szczeglny za ubarwienie korowodu -  zespoowi ich troje Edycie i Erykowi Schouwenaar oraz Sylwii Wrblewskiej.
Dzikuj take wszystkim sponsorom tegorocznych Kwisonaliw. Pragn podzikowa wszystkim, ktrzy dbali o to by byy to bezpieczne Kwisonalia  Policjantom i policjantkom z Komendy Powiatowej i Gryfowskiego Komisariatu pod wodz nadkomisarza Tomasza Szczurowskiego i podkomisarza Wojciecha Czafurskiego , stranikom Stray Miejskiej oraz jednostkom OSP z Gryfowa lskiego, Krzewia Wielkiego, Proszwki, Rzsin, Ubocza i Myska.
Dzikujemy rwnie Kierownictwu Aresztu ledczego z Lubania za udzielon  pomoc  w technicznym przygotowaniu miejsca Kwisonaliw
Dzikuj pracownikom ZBGKiM za przygotowanie techniczne placu Kwisonaliowego.  Tomaszowi Krawczykowi  za uprztnicie trawy, Arkadiuszowi Buczyskiemu za zawieszenie reklamy naszego wita , Panom Janowi Augustowi i Jerzemu Guzemu za monta duych namiotw.
Dzikuj bardzo Firmie Stolbrat za wypoyczenie stow i awek, a Burmistrzowi  Lubomierza za nieodpatne wypoyczenie potkw, ktre to przywiz  i odwiz Edward Nestmann. 
W sposb szczeglny chciabym podzikowa gwnym organizatorom koordynatorom wita Miasta i Kwisonaliw.
Jest to niezwykle skromna , ale dzielna zaoga Miejsko-Gminnego Orodka Kultury pod niezomnym przywdztwem Anny Michalkiewicz. Dyrektor Anna wraz z nielicznymi wsppracownikami Magdalen Antonowicz, Henryk Karaczun i Wiesawem  Kutni w sposb profesjonalny wraz z wolontariuszami przygotowaa wszystkie elementy naszego wita w sposb wzorcowy.
Bardzo gorco i serdecznie im i wszystkim wsporganizatorom raz jeszcze dzikuj. 
Burmistrz Gminy i Miasta
       Olgierd Poninik 

Bardzo dzikuj organizatorom poszczeglnych imprez :


- uczestnikom historycznego, barwnego korowodu, ktry przeszed ulicami Gryfowa lskiego – przedszkolakom i uczniom, rodzicom i kadrze pedagogicznej pod wodz Dyrektorw jednostek owiatowych naszej gminy,


 - organizatorom Biegu Gryfitw Crossu Rowerowego pod wodz Stanisawa Fronca, jego determinacja i zaangaowanie zasuguj na najwyszy szacunek i uznanie.  Udao mu si zorganizowa zesp, ktry mgby organizowa biegi i rajdy rowerowe na poziomie co najmniej  krajowym. Pozwol sobie wymieni cho kilka nazwisk : Aleksandra i Krzysztof Babiak, Pawe  Kaczmar, Jacek Trojanowskii, Agnieszka i Arkadiusz Cicho, Grzegorz Piejko i wielu, wielu innych. Piknie dobrana malownicza trasa wzbudzia uznanie w oczach jej uczestnikw.


Duym zainteresowanie pomimo upalnej pogody cieszy si mistrzowski pokaz kulinarny Jakuba Kuronia. On te by Przewodniczcym Jury konkursu kulinarnego „Smaki Kwisy”, ktry jak zwykle sta na wysokim poziomie.Wystartowao 6 zespow.

I miejsce, ju po raz drugi, zdobyli Zofia i Romuald Fryst z Zagrody przy szlaku Dragonw Pruskich z Nagrza, a II miejsce uzyskaa gryfowska kucharka wystpujca pod nazw „Kuchcik” Irena Wodarek. W tym miejscu pragn podzikowa trzyosobowemu zespoowi urzdniczemu Krystynie Samborskiej , Magdalenie Nowak i Paulinie Graczyk za sprawne przygotowanie i przeprowadzenie tego konkursu.


Swj niesamowity klimat  towarzyszy Turniejowi Miast. Chc  podzikowa osobom, ktre go przygotoway i zorganizoway pod wodz Jerzego Andrzejczaka wesp z dzieln zaog  Biblioteki Publicznej Miasta i Gminy Marzen Wojciechowska, Jolant Kuczysk i Iwon Tatarczuk. Pomimo nieadnej pogody odby si Spyw rzek Kwis „Na czym kto moe”. Wystartowao 8 zag. Spyw przygotowa zesp z naszego Gimnazjum pod przewodnictwem Alicji Kownackiej, Krzysztofa Zocika i Adriany Karpowicz. Dzikuj take jurorom pod wodz kierownika pywalni z Gryfic ukasza Uldynowicza, a take Joannie Maoszczyk i Tomaszowi Lewkowiczowi.


Szczeglne podzikowanie kieruj na rce sponsorw w tym szczeglnie sponsorowi strategicznemu Firmie Polmex. Dzikuj za wsparcie finansowe, rzeczowe i w sposb szczeglny za ubarwienie korowodu -  zespoowi ich troje Edycie i Erykowi Schouwenaar oraz Sylwii Wrblewskiej.


Dzikuj take wszystkim sponsorom tegorocznych Kwisonaliw. Pragn podzikowa wszystkim, ktrzy dbali o to by byy to bezpieczne Kwisonalia policjantom i policjantkom z Komendy Powiatowej i Gryfowskiego Komisariatu pod wodz nadkomisarza Tomasza Szczurowskiego i podkomisarza Wojciecha Czafurskiego, stranikom Stray Miejskiej oraz jednostkom OSP z Gryfowa lskiego, Krzewia Wielkiego, Proszwki, Rzsin, Ubocza i Myska.Dzikujemy rwnie Kierownictwu Aresztu ledczego z Lubania za udzielon pomoc w technicznym przygotowaniu miejsca Kwisonaliw. 


Dzikuj pracownikom ZBGKiM za przygotowanie techniczne placu Kwisonaliowego. Tomaszowi Krawczykowi za uprztnicie trawy, Arkadiuszowi Buczyskiemu za zawieszenie reklamy naszego wita, Panom Janowi Augustowi i Jerzemu Guzemu za monta duych namiotw. Dzikuj bardzo Firmie Stolbrat za wypoyczenie stow i awek, a Burmistrzowi Lubomierza za nieodpatne wypoyczenie potkw, ktre to przywiz i odwiz Edward Nestmann.


W sposb szczeglny chciabym podzikowa gwnym organizatorom koordynatorom wita Miasta i Kwisonaliw. Jest to niezwykle skromna, ale dzielna zaoga Miejsko-Gminnego Orodka Kultury pod niezomnym przywdztwem Anny Michalkiewicz. Dyrektor Anna wraz z nielicznymi wsppracownikami Magdalen Antonowicz, Henryk Karaczun i Wiesawem Kutni w sposb profesjonalny wraz z wolontariuszami przygotowaa wszystkie elementy naszego wita w sposb wzorcowy. Bardzo gorco i serdecznie im i wszystkim wsporganizatorom raz jeszcze dzikuj. 


Burmistrz Gminy i Miasta 

Olgierd Poninik 


Pozycjonowanie: Taxi Gryfw Śląski Bielak-Systemy

Adres:

Urząd Gminy i Miasta
ul. Rynek 1 59-620 Gryfów Śląski
Konto: PKO BP SA 77 1020 2124 0000 8402 0011 0106

Godziny pracy:

poniedzialek 8.00 - 17.00
wtorek-czwartek 7.30 - 15.30
piatek 7.30 - 14.30

Kontakt:

telefon sekretariat:
75 78 13 552
Fax 75 78 13 916
email: